Fokus utama perniagaan ICT Niaga 2014 | ICT Niaga Enterprise

Fokus utama perniagaan ICT Niaga 2014

| Posted in

 

Pada 7 Julai 2007 lalu, genap tujuh tahun perniagaan ini menggunakan nama yang didaftarkan sebagai ICT Niaga Enterprise.  Secara mudahnya dari segi nama itu sendiri sudah melambangkan apakah jenis perniagaan yang diceburi.

Pada peringkat awal penubuhan, perkhidmatan utama yang difokuskan ialah servis komputer dan penyediaan komputer dan internet untuk disewa.  Namun kini ICT Niaga telah menambah bidang perniagaan kepada pendidikan dalam kepenggunaan komputer peringkat asas.

Pihak pengurusan melihat kadar pemilikan komputer di kalangan rakyat Melaka dan umumnya Malaysia sudah berada pada tahap yang memuaskan dan ia semakin naik saban waktu.  Namun kebanyakkan dari mereka hanya tahu menggunakannya pada tujuan tertentu sahaja.  Malah dari segi aspek keselamatan dan penjagaan komputer masih lagi kurang, terutamanya pada golongan pelajar kolej mahupun universiti.

Oleh sebab itu, sebagai memenuhi keperluan pengetahuan komputer peringkat asas di negeri Melaka, ICT Niaga kini giat menyediakan peluang kepada penduduk negeri Melaka untuk mempelajari segala ilmu asas komputer untuk pelbagai tujuan seperti pelajar kolej dan universiti, suri rumah yang berniaga mahupun usahawan kecil dan sederhana.

Dengan menawarkan pelbagai cabang pengetahuan pada kadar harga murah, ia adalah sesuatu yang sangat berbaloi antara kadar caj yuran pembelajaran yang dikenakan dengan jenis ilmu yang diajarkan.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan dengan pendidikan asas komputer dan ICT, sila lawat blog pendidikan berikut dengan mengklik pautan di bawah :