Microsoft Paint ditamatkan kewujudannya mulai Windows 10 | ICT Niaga Enterprise

Microsoft Paint ditamatkan kewujudannya mulai Windows 10

| Posted in


Microsoft dikatakan mengecewakan dunia minggu ini apabila ia mendedahkan ia akan melepaskan Paint selepas 32 tahun. Sebahagian daripada sistem operasi Windows sejak ia dilancarkan pada tahun 1985, aplikasi Paint berjaya bertahan dalam kemajuan teknologi lain selama lebih dari tiga dekad. Ia bertahan sehingga minggu ini, apabila syarikat mendedahkan bahawa ia tidak akan menjadi ciri sedia ada di dalam Windows 10.

Selepas menghantar gelombang kejutan di seluruh dunia, Microsoft dengan bersyukur telah melakukan perubahan besar dan pada hari Isnin lalu untuk "membersihkan beberapa kekeliruan" dan menegaskan Paint sekadar dikeluarkan dari salinan perisian Windows 10, ia masih wujud. Mereka mendedahkan sementara Paint3D, versi baru dari ciri itu, akan menjadi aplikasi sedia ada untuk Windows 10 - ia bukan akhir garisan untuk Paint asal. Pengguna hanya perlu memuat turun - secara percuma - dari Gedung Windows. Mereka menulis: "Hari ini, kami telah melihat sokongan dan nostalgia yang luar biasa di sekitar MS Paint. Sekiranya ada apa yang kita pelajari, selepas 32 tahun, MS Paint mempunyai banyak peminat. Sudah mengagumkan untuk melihat begitu banyak cinta untuk aplikasi lama kami yang dipercayai. Di tengah komentar hari ini di sekitar MS Paint, kami ingin mengambil kesempatan ini untuk menetapkan rekod yang lurus, jelaskan kekeliruan dan berkongsi beberapa berita baik. "MS Paint berada di sini untuk tinggal, ia hanya akan mempunyai rumah baru tidak lama lagi, di Gedung Windows di mana ia boleh didapati secara percuma."

Satu lagi perisian (dalam kategori permainan) iaitu Microsoft Minesweeper juga telah diturunkan ke kedai aplikasi sebagai "feautre" yang anda perlu muat turun.

- Sumber : mfirsttoknow.com